Spaghetti Carbonara

  • Tillagning

Kolarhustruns spaghetti skall vara svart av peppar. Carbonara kan lagas med bacon, eller som i Italien: med pancetta.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

Receptet är skrivet för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta Casa Di Luca Spaghetti
  • 160 g Zeta Pancetta eller skivad bacon, nedskuren
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 4 äggulor
  • 100 g Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån eller Zeta Storbit Grana Padano 16 mån, riven
  • 4 msk Zeta Olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1/2 dl av kokvatten.

Häll i lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan.

Tillsätt vitlöken mot slutet.

Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2-3 msk avsvalnat pastavatten.

Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg- och ostblandningen.

Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens.

Smaka av med salt. Och eftersom ”alla carbonara” betyder på ”kolarhustruns vis”, mal du dessutom över ordentligt med svartpeppar så det ser ut nästan som korn av kol.

Servera gärna med lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion.

 

Carbonara kan också serveras med en extra äggula på toppen!

Stäng

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.