5 italienska gryner med soffritto

  • Tillagning

Cinque cereali al soffritto. En soffritto är en smakgrund för italienska maträtter, istället för buljong. I denna variant har vi valt att blanda den genuina soffritto-smaken med gryner, kapris och citron.

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

Receptet är skrivet för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 1 fpk Zeta 5 Gryner Ekologisk
  • 3 gul lök hackad
  • 8 vitlöksklyftor hackade
  • 3 morot skalad och tärnad
  • 6 stjälkar selleri skivade
  • 1 dl Zeta Olivolja
  • Salt
  • svartpeppar nymalen
  • 1 dl Zeta Kapris små eller Zeta kapris medelstora
  • 2 msk finrivet citronskal
  • 1 dl citron pressad
  • Hackad persilja

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka upp rikligt med vatten och salta.

Lägg i grynerna och koka dem 8-10 minuter, rör om då och då.

Låt rinna av i ett durkslag.

Fräs under tiden alla grönsaker i olivolja på medelvärme utan att de tar färg i ca 4 minuter.

Blanda i de kokta grynen, salta och peppra.

Tillsätt kapris och citronskal, pressad citron, vänd ner hackad persilja.

 

Servera som egen rätt eller som tillbehör till fisk, kyckling eller grytor.

Stäng

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.