Zeta

Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara vad de alltid varit. En familj där mat är kärlek.

Zetas hela idé bygger på tre pelare. Tradition, eftersom vi är stolta över vårt italienska arv. Passion, eftersom vi älskar det vi gör. Enkelhet, eftersom vi tror att de största matupplevelserna kommer ur de rena smakerna.

Fernando Di Luca är mannen bakom Zeta, en man med ett brinnande intresse och ett oändligt engagemang för att ”ge Sverige lite italiensk smak”. Sedan han kom till Sverige på sin Lambretta 1961 har han bit för bit hämtat hem det godaste av Italien och Medelhavsregionen. Idag arbetar Fernando tillsammans med barnen Gabriella, Christian och Paola på företaget.

Arbetet har mynnat ut i en rad produkter som vi i dag ser som självklara på butikens hyllor. Olivolja med olika smakstyrka och ursprung, vinäger av alla de slag, pesto, tapenade, soltorkade tomater och pasta av bästa kvalitet.

 

 

Sortimentet är brett och innehåller nästan alla de råvaror som behövs för en äkta italiensk måltid. Att ge inspiration till goda matupplevelser är en av grundstenarna för Zeta och det resulterar i en rad härliga och omtyckta receptbroschyrer varje år. Att då passa på att berätta för läsaren om skillnaderna på olivolja och olivolja eller om medelhavsmatens hälsofördelar ser familjen Di Luca som en självklarhet.

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.