Giovanni Rana

Giovanni Rana föddes i den vackra staden Verona i Italien. Under hela sin uppväxt var han omgiven av kärlek för den italienska matlagningen. Och det var i sin fars bageri som han fick lära sig hur enkel mat kan bli det absolut ljuvligaste man kan äta. Bara det görs på rätt sätt.

Det dröjde inte länge förrän matintresset växte och då framförallt för färsk pasta. Vid 20 års ålder bestämde Giovanni sig för att börja tillverka och sälja sin egna färska pasta. Så med hjälp av tio kvinnor öppnade han en liten affär i byn San Giovanni Lupatoto utanför Verona. Vid den här tiden var det väldigt ovanligt med denna typ av affärer och den stora konkurrenten var alla mammor som med stark familjetradition gjorde all sin pasta i hemmet.

Till en början var det bara beställning av Tortellini som gällde. Fyllningen gjordes på torsdag, pastan på fredag och sedan levererades allt på söndag av Giovanni på sin älskade Moto Guzzi motorcykel.

De första kunderna var lokala familjer som hade svårt att hinna med både arbete och att göra fylld färsk pasta i hemmet. Giovannis företag växte sig nu snabbt större och i köket utvecklade Giovanni sina egna recept. En extremt viktig sak var att alltid bibehålla det genuina hantverket. Det löstes genom att bara använda ingredienser av högsta kvalitet.

När produktionen växte sig så stor att det inte gick att göra allt för hand längre, uppfann Giovanni en maskin som kunde imitera de mänskliga handrörelserna. Maskinen visade sig vara ett genidrag och den, om än utvecklad version, används än idag.

Giovanni Rana hade en dröm. En dröm om att alla skulle kunna få äta riktigt bra fylld färsk pasta som smakar precis som den som lagats i generationer i de italienska hemmen. Det är Giovanni Ranas envishet om att hålla kvar traditionen och aldrig tumma på kvalitén som gör att den fyllda färska pastan fortfarande är unik och sitter tryggt på tronen som nummer ett i Italien.

Rana-logga