Bönburgare med tomatsalsa och parmesanaioli

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

Receptet är skrivet för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Bönburgare
  • 1200 g Zeta Kidneybönor Ekologisk
  • 5 vitlöksklyftor rivna
  • 1 gul lök hackad
  • 3 ägg
  • 3 tsk oregano
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar Nymalen
  • Tomatsalsa
  • 8 tomater urgröpta och tärnade
  • 3 krukor basilika strimlade
  • 5 msk Zeta Kapris små
  • 1 dl Zeta Olivolja
  • Salt
  • svartpeppar nymalen
  • Parmesanaioli
  • 6 vitlöksklyftor med skalet kvar
  • 3 äggula
  • 2 msk Zeta rödvinsvinäger
  • 1 msk ljus dijonsenap
  • 3 dl riven Zeta Parmigiano Reggiano eller Grana Padano
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • Tillbehör
  • 10 skivor surdegsbröd stekt i olivolja

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Börja med såserna.

Blanda tomattärningarna med basilika, kapris, olivolja, salt och svartpeppar.

Värm ugnen till 175 grader.

Lägg vitlöksklyftorna till aiolin på ett fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka.

Skala och pressa vitlöken i en bunke, tillsätt äggula, vinäger och senap.

Rör i rapsolja under konstant vispning först droppvis sen med en jämn stråle, salta och peppra.

Häll av skölj bönorna i ett durkslag.

Lägg dem i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och ägg.

Mixa till en grov smet, blanda i oregano, potatismjöl, salt och peppar.

Forma till cirka 8 burgare och stek dem i olivolja 2-3 minuter på varje sida.

Servera med stekt eller rostat surdegsbröd och de båda såserna.

Stäng

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.