Fylld prosciuttolindad kycklingfilé

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

Receptet är skrivet för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Fyllning
  • 150 g Zeta Feta
  • 8 soltorkade tomater finstrimlade
  • 1 kruka basilika strimlade

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader och börja med fyllningen.

Smula ner fetaosten i en bunke, tillsätt soltorkade tomater och basilika och arbeta samman med en gaffel.

Skär ett djupt snitt i varje kycklingfilé.

Stoppa i fyllningen och rulla in filéerna i prosciutto.

Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen i ca 35 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Använd gärna en stektermometer, den ska visa 68 grader.

Servera kycklingen uppskuren som på bilden tillsammans med ugnstekt potatis och/eller en bönsallad.

Stäng

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.