Grillad aubergine med tomatsalsa

  • Tillagning

Grillade skivor av aubergine med en rökig tomatsalsa.

RÖSTA PÅ RECEPTET (2)

Ingredienser

Receptet är skrivet för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tomatsalsa
  • 10 tomater
  • 1 vitlöksklyfta riven
  • 1 dl Zeta rökt olivolja eller vanlig Zeta olivolja
  • 5 msk Zeta Kapris små
  • 1 kruka basilika strimlade
  • 5 msk pressad citron
  • Salt
  • svartpeppar nymalen

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Tomatsalsa:
Dela tomater och gröp ur kärnorna, tärna tomatköttet fint.

Blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och svartpeppar.

Grillad aubergine: Skiva auberginerna i cm tjocka skivor.

Lägg på ett fat och salta båda sidor, låt ligga ca 30 minuter så att vätska dras ur.

Torka av dem och pensla med olivolja.

Grilla dem ganska hårt utan att bränna, 3 minuter på varje sida.

Lägg dem på ett fat eller en skärbräda, toppa med tomatsalsan.

 

 

Servera som förrätt.

Stäng

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.