Porchetta

Värm ugnen till 150 grader.

Skär karrén till ett 1 1/2 cm tjockt ark.

Skär den som mönstret i en rulltårta.

Börja med att skära 1 1/2 cm in på karrén, längs med karréns långsida och rulla efter hand ut den.

Salta köttet rejält på båda sidor och lägg den fetaste sidan nedåt.

Fördela vitlök, rosmarin och fänkålsfrö ovanpå köttet och rulla ihop den hårt.

Bind upp den med steksnöre och stick in några kvistar rosmarin under steksnöret.

Lägg karrén på ugnsgallret och placera en långpanna med 3-4 dl vatten i, under (se till att det aldrig blir torrt i pannan).

Ugnsbaka karrén i ca 3 1/2 timme, tills kärntemperaturen är 82 grader.

Låt den vila ca 30 minuter före tranchering.

Sky till porchetta:
Fräs vitlöken i olivoljan utan att den tar färg, fräs även med sardellkrämen och kaprisen.

Häll i skyn och vattnet så att det inte blir för kraftig smak.

Koka ihop försiktigt under 6-7 minuter, riv en tomat på grova sidan av rivjärnet och rör ner i skyn.

Koka upp och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.