Smörgås med svartkål, pesto, tomat & parmesan

Matig vegetarisk smörgås med mycket smak

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

Receptet är skrivet för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Ingridienser
  • 4 st Smörgåsar
  • 100 g BreOliv
  • 4 st i stora bitar blad svartkål/grönkål
  • 4 st Skivare Inlagda bitar kronärtskockor
  • 50 g Pesto Gaia
  • Skivade cocktailtomater, basilikablad, ärtskott
  • 1 st Picklad Rödlök (tunt skivad rödlök med strösocker, vittvinsvinäger & vatten)
  • 50 g hyvlade parmesanflagor
  • 50 r Creme Bonjour

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Skär bort den grova stjälken i mitten av svartkålsbladet. Skär bladen i  medelstora bitar. Vänd dem i lite pesto (svartkålen ska inte drypa av pesto)

Pickla rödlök genom att blanda vinäger, socker och vatten & låt den tunnt skivade löken ligga i ca:10min

Bred brödet med BreOliv och fördela bitarna av kronärtskockorna. Lägg på grönkålsbitar och garnera med tomat, örter och tunna flagor av parmesan

Avsluta med en generös nypa picklad rödlök och ärtskott. Alternativ till picklad rödlök är tunt skivad rå lök eller tunt skivad rädisa. Samt spritsa i Creme Bonjour vitlök

Stäng

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.