Spaghetti all´amatriciana

  • Tillagning

Spaghetti all’Amatriciana - En rätt med sitt ursprung i den italienska byn Amatrice.

RÖSTA PÅ RECEPTET (3)

Ingredienser

Receptet är skrivet för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Till servering
  • finriven Zeta Parmigiano Reggiano
  • 2 msk bladpersilja finhackad

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Knaperstek pancettan i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper.

Fräs lök och vitlök i olivolja i stekpannan.

Tillsätt körsbärs- eller plommontomater.

Krydda med salt och peppar och låt småkoka cirka 15 minuter.

Blanda pastan med såsen direkt i stekpannan.

Späd med pastavatten om det blir för torrt.

Tillsätt pancettan och blanda alltsammans väl på svag värme.

 

Servera med finhackad bladpersilja och rikligt med riven parmesan.

Stäng

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.