Spaghetti med fänkål och kräftor

  • Tillagning

RÖSTA PÅ RECEPTET (1)

Ingredienser

Receptet är skrivet för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • 400 g Zeta spaghetti
  • 1 fänkål
  • 1/2 röd chili hackad
  • 3 vitlöksklyftor hackade
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 fpk kräftstjärtar 170 g avrunnen vikt
  • 1 rivna skalet från citron
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • svartpeppar nymalen

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Ansa och strimla fänkålen fint, även stjälkarna, spara ”fänkålsdillen”.

Fräs fänkålen tillsammans med chili och vitlök i ett par minuter.

Tillsätt vin och koka så fänkålen blir mjuk i ytterligare ett par minuter, salta och peppra.

Koka spaghettin al dente, alltså med bibehållet tuggmotstånd, låt rinna av i ett dukslag.

Blanda pastan med fänkålen, citronsaft, skal och lite extra olivolja.

 

Hacka fänkålsdillen och blanda i den också före servering.

Stäng

På dilucafoodservice.se använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt.